Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anunţat joi că renunţă la protestul generat de eliminarea pensiilor speciale, începând din data de 24 februarie, iar şedinţele de judecată vor fi reluate în program obişnuit. Magistraţii CAB au precizat că, deşi problemele pentru care au protestat nu şi-au găsit rezolvare, au decis să renunţe la această acţiune din respect pentru justiţiabili care nu trebuie să aibă de suferit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Bucureşti a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că Adunarea Generală a judecătorilor CAB a hotărât, cu 102 voturi ”pentru” şi 58 de voturi ”împotrivă”, reluarea activitătii de judecată începând cu data de 24 februarie, la toate secţiile Curţii. Şedinţele de judecată se vor desfăşura în programul obişnuit, fără nicio derogare.

“Aducem la cunoştinţa publicului faptul că, deşi problemele care au generat protestul nostru nu şi-au găsit încă rezolvarea şi că, în condiţiile în care am asistat în ultima vreme la o acţiune concertată împotriva corpului profesional al magistraţilor din partea celorlalte puteri ale statului, acţiune care lezează statutul şi demnitatea profesiei de magistrat, am luat hotărârea de a întrerupe protestul din respect pentru justiţiabili, care nu trebuie să aibă de suferit din cauza modului în care legislativul şi executivul se raportează la magistraţi”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că acţiunile şi declaraţiile publice ale ultimelor luni îndreptate împotriva magistraţilor sunt cu atât mai greu de suportat pentru aceştia, în condiţiile în care nu există aceeaşi preocupare din partea celorlalte puteri ale statului în a rezolva gravele probleme cu care se confruntă sistemul judiciar, legate de subdimensionarea cronică a schemelor de personal şi de infrastructură.

“Atacul impotriva magistraţilor este lipsit de orice substanţă şi nu face decât să antagonizeze societatea faţă de aceştia, fiind o şubrezire fără precedent a independenţei justiţiei. Întreruperea protestului la acest moment nu înseamnă că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au abandonat să lupte pentru statutul lor şi pentru independenţa justiţiei, care sunt, de altfel, numai în interesul societăţii, ci inseamnă faptul că îşi respectă profesia şi în egală măsură societatea, care nu trebuie să aibă de suferit”, mai precizează comunicatul Curţii de Apel Bucureşti.

Magistraţii avertizează că vor reacţiona la fel de prompt ori de câte ori asemenea derapaje vor mai avea loc, precizând că indepedenţa nu este un drept, ci o obligaţie.

Protestul a fost generat de eliminarea pensiilor speciale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.