Consiliul Superior al Magistraturii a publicat lista candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef şi pentru posturilor de execuţie de procuror din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţiei, precum şi programarea lor pentru susţinerea interviului. Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru preluarea şefiei DNA candidează pentru un post de procuror în cadrul secţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidaţii vor susţine interviul în faţa comisiei vineri, începând cu ora 10.00.

Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru postul de procuror-şef al DNA, care a primit aviz negativ de la CSM, candidează pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor.

Pentru funcţia de execuţie de procuror mai candidează Codruţa Simona Chindea, Sorin Eugen Iaşinovschi, Iuliana Magdalena Olteanu şi Florentina Piloş, iar pentru funcţia de procuror-şef candidează Ioan Viorel Cerbu, Elena Iodache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florentina Piloş şi Florena Esther Sterschi.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat marţi că nu a desemnat niciun reprezentant în Comisia de concurs pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precum şi pentru ocuparea posturilor de execuţie de procuror din cadrul aceleiaşi secţii.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.