Profesorul Ioan Dascălu, coordonatorul lucrării de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, s-a prezentat, joi, la Parchetul instanţei supreme, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile aduse în dosarul primarului. Dascălu este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesorul Ion Dascălu, care în prezent este pensionar, a venit la Parchetul instanţei supreme însoţit de avocatul său şi nu a făcut declaraţii.

Ioan Dascălu, coordonatorul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiţă, intitulată intitulată "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social" şi susţinută în 2012, a fost citat să se prezinte la Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a lua la cunoştinţă de acuzaţiile aduse în dosarul primarului. Dascălu este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Cu o zi în urmă, a fost audiat la Parchetul instanţei supreme primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în dosarul privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat.

Negoiţă este suspectat, în dosarul de la Parchetul instanţei supreme privind plagiatul din lucrarea sa de doctorat, de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual şi uz de fals. El spunea, în 12 octombrie, că procurorii au început urmărirea penală în cazul său.

Dosarul a fost deschis în 4 august, după ce Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu, iar în aceeaşi zi, procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea de către PICCJ a dosarului în care se fac cercetări privind posibila încălcare a regimului proprietăţii intelectuale, respectiv a drepturilor de autor, de către Robert Negoiţă.

Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a constatat că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat şi a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să îi retragă titlul de doctor, declara, în 24 iulie, pentru News.ro, Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Robert Negoiţă a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de "moda" titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă şi din care a învăţat o lecţie importantă, respective că “singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă (44 de ani), a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar teza sa a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care este conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra. Ion Dascălu a coordonat şi lucrarea de doctorat a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Teza care i-a adus lui Robert Negoiţă titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Şercan într-un articol publicat pe 30 mai în PressOne. Ea a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta a copiat - articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.