Un fost prefect al judeţului Constanţa şi primarul unei comune au fost achitaţi de Tribunalul Constanţa, ei fiind judecaţi pentru abuz în serviciu, după ce ar fi validat propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pentru aproximativ 660 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane, care nu ar fi făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a decis achitarea lui Dănuţ Culeţu, fost prefect al Constanţei între 2005-2006, a primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, pentru abuz în serviciu, a lui Sponte Stere, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, a lui Gabriel Gheţu, fost şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră Agricolă la Administraţia Domeniilor Statului - Reprezentanţa Teritorială Constanţa, şi a lui Titus Găgeatu, fost consilier în cadrul Prefecturii Constanţa, ultimii trei pentru complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a considerat că se impune achitarea acestora întrucât fapta pentru care au fost judecaţi nu este prevăzută de legea penală.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei cinci în luna ianuarie 2015. Anchetatorii au stabilit că prefectul Dănuţ Culeţu, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar Constanţa, prin încălcarea dispoziţiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus şi a determinat adoptarea unei hotărâri, de către comisia respectivă, fără a o supune la vot, validând, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafaţă de 656,76 hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament.

Cu câteva luni înainte de această decizie, primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar Valu lui Traian, a formulat, către Comisia judeţeană Constanţa, propunerea de transformare a unor anexe deşi persoanele respective nu au putut face dovada vechiului amplasament în perimetrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian. Astfel, a fost preluată o suprafaţă de 656 de hectare din terenurile staţiunii de cercetare.

Şi celelalte trei persoane trimise în judecată în dosar au contribuit prin faptele lor la reconstituirea a dreptului de proprietate pentru aproximativ 660 de hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane, care nu ar fi făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament.

Dănuţ Culeţu a fost prefect al judeţului Constanţa din partea PNL în perioada 2005-2009.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.