Patru persoane au fost arestate preventiv, iar două sunt cercetate sub control judiciar pentru trafic de minori şi proxenetism, fiind acuzate că au recrutat şi adăpostit în scopul exploatării sexuale două fete de 13, respectiv 14 ani, anchetatorii confiscând peste patru mii de lei, un autoturism şi arme albe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada mai - iunie 2017 Ionel-Marian Moise a iniţiat şi constituit împreună cu Domnica-Mihaela Moise, Ştefan-Gabriel Spîrcaci şi Costel-Adrian Băiceanu, un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat Andrei Pîrvu şi Cristi-Gabi Stroe, comiţând infracţiunile de trafic de minori şi proxenetism.

“Astfel, membrii grupului au recrutat, transportat şi adăpostit, în scopul exploatării sexuale, pe artere rutiere din judeţul Constanţa, două minore în vârstă de 13, respectiv 14 ani, inculpaţii obţinând beneficii patrimoniale din practicarea prostituţiei de către acestea”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare făcute la data de 20 iunie, au fost găsite cele două minore şi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, suma de 4.200 de lei, un autoturism, mijloace de comunicaţii şi arme albe.

Ionel-Marian Moise, Domnica-Mihaela Moise, Ştefan-Gabriel Spîrcaci şi Costel-Adrian Băiceanu au fost iniţiat reţinuţi de procurorii DIICOT pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, ulterior fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Constanţa, iar celelalte două persoane sunt anchetate sub control judiciar.

Acţiunea a fost făcută împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi, au participat şi criminalişti din cadrul IPJ Constanţa, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.