Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, miercuri, reţinerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. Acesta a deţinut şi comercializat în mod repetat, către consumatori din judeţul Constanţa, diferite cantităţi de cocaină, pentru sume cuprinse între 500 şi 1.600 lei, în intervalul noiembrie 2023 - aprilie a.c.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada  noiembrie 2023-aprilie 2024, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a deţinut şi comercializat, în mod repetat,  către consumatori din judeţul Constanţa, diferite cantităţi de cocaină, pentru sume cuprinse între 500 şi 1.600 lei. În urma percheziţiei domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. Astăzi, a fost sesizat  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile”, arată comunicatul de presă al DIICOT.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa. 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.                                        

DIICOT precizează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.