Cele cinci educatoare de la grădiniţa “Micul Regat” din Constanţa acuzate că îi loveau şi umileau pe copii au fost condamnate vineri de Judecătoria Constanţa la pedepse cuprinse între un an şi un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă, iar directoarea instituţiei a fost achitată pentru complicitare la purtare abuzivă. Decizia instanţei - pronunţată după trei ani de procese - nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Constanţa a pronunţat vineri sentinţa în dosarul în care cinci educatoare de la grădiniţa “Micul Regat” şi directoarea unităţii au fost judecate pentru purtare abuzivă, respectiv complicitate la purtare abuzivă.

Instanţa a decis condamnarea Cristinei Alina Arma, Irinei Petre şi Cristinei Manolache la câte un an de închisoare cu suspendare fiecare, iar Georgiana Vierescu şi Larissa Victoria Hercus au primit o pedeapsă de câte un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă. De asemenea, directoarea grădiniţei, Eliza Pufleanu, a fost achitată.

Cele cinci educatoare şi grădiniţa “Micul Regat” sunt obligate să achite în total către cele cinci părţi civile din dosar 6.500 de lei reprezentând daune materiale şi 7.500 de euro daune morale. 

Decizia Judecătorie Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Cele cinci educatoare şi directoarea de la grădiniţa privată "Micul Regat" din Constanţa au fost trimise în judecată în septembrie 2015, fiind acuzate că îi băteau şi umileau pe copii. Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniţă copilul său era speriat şi avea coşmaruri noaptea şi a decis să monteze un aparat de înregistrare într-o jucărie. Ulterior, chiar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale grădiniţei private s-a putut observa cum copiii erau agresaţi de către femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, fiind loviţi, ameninţaţi, iar unii părinţi au reclamat că celor mici li se dădea vin pentru a dormi la prânz.

În urma plângerilor primite, procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au început cercetări în acest dosar, la finalizarea cărora au decis trimiterea în instanţă a directoarei Eliza Pufleanu şi a altor angajate ale grădiniţei: Cristina Alina Arma, Georgiana Vierescu, Larissa Victoria Hercus, Irina Petre şi Cristina Manolache.

În faţa instanţei, educatoarele au spus că nu sunt vinovate şi că nu i-au agresat pe copii, respingând acuzaţiile că cei mici ar fi primit vin ca să adoarmă, acestea solicitând achitarea la ultimul termen de judecată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.