Un bulgar şi un cipriot au fost condamnaţi marţi, de Tribunalul Constanţa la câte trei ani şi jumătate de închisoare fiecare după ce în data de 13 august 2017 au adus în Constanţa, la bordul unei ambarcaţiuni, 69 de migranţi. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a decis marţi, condamnarea la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru cipriotul Petros Petridis şi pentru bulgarul Spasov Petar Spasov pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi conducerea unei nave fără brevet.

De asemenea, lor le-a fost interzis să mai vină în România pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei. Cei doi bărbaţi au mai fost obligaţi de instanţă să achite câte 15.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la comunicare.

Pe data de 17 august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au început urmărirea penală şi au dispus reţinerea inculpaţilor Petros Petridis şi Spasov Petar Spasov, pentru trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei, conducerea unei nave fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător, punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Pe data de 13 august 2017, poliţiştii de frontieră au identificat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, în dreptul localităţii Mangalia, ambarcaţiunea EMEK 1, pavilion Turcia. Oamenii legii au constatat că aceasta este o ambarcaţiune de agrement, de aproximativ 17 metri lungime, condusă de Petros Petridis şi Spasov Petar Spasov, la bord aflându-se 69 de cetăţeni irakieni.

Anchetatorii au stabilit că ambarcaţiunea a fost condusă din Turcia în România de cei doi bărbaţi care au navigat fără a deţine certificat internaţional de conducători de ambarcaţiune de agrement valabil şi nici certificate pentru echipaj minim de siguranţă şi în condiţiile în care numărul maxim de persoane ce putea fi transportat era de patru.

Migranţii au fost conduşi în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.