Un angajat al societăţii Confort Urban, cercetat de procurorii constănţeni pentru că a primit 2.500 de lei pentru a dovedi în mod nereal că o persoană şi-a îndeplinit obligaţia de muncă în folosul comunităţii, la care fusese obligată de către instanţă, şi-a recunoscut fapta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că a sesizat, miercuri, Tribunalul Constanţa cu un acord de recunoaştere a vinovăţiei privind pe George Fulina, cercetat în libertate, pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la fals intelectual, în forma lipsei de vinovăţie.
 
"Din probatoriul administrat a rezultat că inculpatul Fulina George, angajat în cadrul S.C. Confort Urban S.R.L., având calitatea de funcţionar public în sensul legii penale, ce avea în atribuţii supravegherea persoanelor obligate de către instanţele de judecată la prestarea de munci neremunerate în folosul comunităţii, a pretins şi a primit de la o persoană, suma de 2.000 lei la data de 24.11.2021, şi ulterior, la data de 25.02.2022, în baza înţelegerii iniţiale, a mai primit suma de 500 lei de la aceeaşi persoană, astfel încât aceasta să nu se prezinte la munca neremunerată la care a fost obligat prin ordonanţa procurorului de renunţare la urmărire penală emisă”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată precizează că bărbatul a semnat în locul persoanei respective în fişele de prezenţă la munca în folosul comunităţii.  
 
"În considerarea celor de mai sus, la datele de 22.11.2021, 24.11.2021, 25.11.2021, 26.11.2021, 02.12.2021, 03.12.2021, 06.12.2021, 07.12.2021, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a semnat, în mod nelegal, în locul persoanei îndreptăţite, în fişele de prezenţă la muncă neremunerată în folosul comunităţii, înscris sub semnătură privată, deşi în realitate această persoană nu s-a prezentat la muncă, fişe pe care le-a transmis apoi către Direcţia Generală Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în scopul producerii de efecte juridice, respectiv încetarea obligaţiei la muncă”, au precizat procurorii.
 
Ei au menţionat că George Fulina a instigat două angajate ale Primăriei Constanţa să semneze adresa trimisă Parchetului care arată în mod nereala că persoana respectivă prestase cele 80 de ore în folosul comunităţii. 
 
"Prin transmiterea fişelor de prezenţă falsificate, a instigat două persoane, angajate ale Primăriei Municipiului Constanţa, să întocmească şi să semneze adresa trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care atestau, în mod nereal, fără vinovăţie, că persoana în cauză a prestat munca neremunerată în folosul comunităţii de 80 de ore, la care a fost obligat prin ordonanţa de renunţare la urmărire penală emisă”, a mai menţionat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. 
 
George Fulina a fost reţinut iniţial, iar apoi a fost cercetat sub control judiciar.
 
SC Confort Urban SRL este în subordinea Consiliului Local al Municipiului Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.