Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunţă, luni, că s-au plătit taxe judiciare de timbru în cuantum total de peste 74.000 de lei, prin intermediul noului portal, în mai puţin de o lună de la lansarea acestuia. De asemenea, portalul are noi funcţionalităţi şi se lucrează pentru extinderea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a sugestiilor primite de la utilizatori, portalul naţional https://registratura.rejust.ro a fost îmbunătăţit, fiind adăugată posibilitatea generării unui link de plată a taxei judiciare de timbru astfel încât aceasta să poată fi achitată de către o altă persoană decât cea care completează formularul. Astfel, noua funcţie corespunde situaţiei în care apărătorul completează formularul din portal cu serviciul solicitat, însă taxa judiciară de timbru este plătită de către parte”, a transmis, luni, CSM, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precozat că linkul cu solicitarea iniţială poate fi trimis părţii prin e-mail sau poate fi copiat pentru a fi transmis prin aplicaţii de mesagerie online, prin SMS sau prin alte modalităţi.

”Totodată, vă comunicăm faptul că în mai puţin de o lună au fost plătite taxe judiciare de timbru în cuantum total de peste 74.000 de lei prin intermediul noului portal. Pentru a da dovadă de transparenţă, am creat un contor cu valoarea totală a taxelor judiciare de timbru plătite prin intermediul portalului nostru”, a mai transmis CSM :

Instituţia a menţiomat că se lucrează, alături de reprezentanţii Ghiseul.ro, pentru a integra cât mai multe primării din ţară în sistemul de plată fără autentificare a taxelor judiciare de timbru prin platforma Ghiseul.ro.

”Obiectivul nostru comun în perioada următoarea este să reuşim ca toate primăriile care sunt înrolate în Ghiseul.ro să accepte încasarea taxelor judiciare de timbru într-o modalitate care poate fi integrată cu portalul nostru”, a mai transmis CSM.

În 10 iulie, CSM anunţa lansarea portalului naţional ce permite depunerea cererilor, înscrisurilor şi plata taxelor de timbru.

Dezvoltat, într-o primă fază, de Curtea de Apel Galaţi, portalul este disponibil la nivel naţional, gratuit, putând fi accesat la adresa de internet https://registratura.rejust.ro.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.