Robert Grigorescu, consilierul personal al fostului primar al Sectorului 1 Andrei Chiliman, audiat la DNA Ploieşti şi pus sub control judiciar pentru 60 de zile, pe cauţiune, este acuzat că între 2009 şi 2013 a pretins între 10-15% din valoarea unor contracte de lucrări şi a primit în numerar, direct sau prin intermediari, suma totală de 1.397.497 lei, în schimbul atribuirii şi a derulării în bune condiţii a respectivelor contracte atribuite de Primăria Sectorului 1 Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DNA, Robert Grigorecu mai este acuzat că, în perioada februarie - aprilie 2009, a mai pretins de la reprezentantul unei societăţii comerciale 10% din valoarea unor contracte de lucrări de reabilitare termică şi a primit ulterior, în perioada iulie 2009 - decembrie 2011, în numerar, fie în mod direct, fie prin intermediar, suma totală de 819.915 lei. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca Primăria Sectorului 1 să îi atribuie societăţii comerciale respective contracte de lucrări.

De asemenea, în cursul anului 2010, în vederea încheierii şi derulării în bune condiţii a unor contracte de lucrări cu Primăria Sectorului 1, Grigorescu a pretins de la reprezentantul aceleiaşi firme de construcţii, prin intermediar, 15% din valoarea contractelor de subantrepriză încheiate de firma respectivă cu o altă societate comercială care obţinuse un contract de lucrări. În perioada septembrie 2010 - decembrie 2013, Robert Grigorescu a primit în numerar, fie în mod direct, fie prin intermediari, suma totală de 577.582 lei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune, pentru 60 de zile, începând din 3 mai 2017, faţă de Robert Grigorescu, la data faptelor consilier personal al primarului Sectorului 1 Bucureşti, cu atribuţii de coordonare a Direcţiei de Investiţii, pentru două infracţiuni de luare de mită.

Grigorescu trebuie să depună o cauţiune în valoare de 200.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiaşi unităţi de Parchet. Cauţiunea va fi depusă până în 10 mai 2017.

Robert Grigorescu a fost audiat, miercuri, mai multe ore, la DNA Ploieşti.

Numele lui Robert Grigorescu apare, de alştfel, în dosarul de corupţie în care este cercetat fostul edil, Grigorescu fiind, potrivit anchetatorilor, una dintre persoanele care făceau parte din gruparea formată în jurul edilului, grupare care ar fi cerut de la agenţi economici favorizaţi comisioane cuprinse între 10 şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite în urma încheierii de contracte cu Primăria Sectorului 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.