Un bărbat acuzat că a oferit unui procuror, printr-un intermediar, suma de 20.000 de euro, cu titlu de mită, solicitându-i magistratului să îi ajute o rudă care, potrivit rechizitoriului, "săvârşise infracţiuni la regimul silvic”, în dosar fiind urmărite penal şi alte persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Tomoiagă a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind urmărit penal într-un dosar în care este acuzat de infracţiuni de dare de mită, după ce ar fi oferit unui procuror mită de 20.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al DNA, inculpatul "a oferit, printr-un intermediar, unui procuror suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuţiile de serviciu specifice funcţiei contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele inculpatului) cercetată pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul silvic.

"n acelaşi context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro şi a promis că, în cursul serii, îi va mai înmâna încă 2.000 - 3.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii”.

Bărbatul va fi prezentat, marţi, judecătorilor Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.