Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, că "a dat drumul la analiză" în ceea ce priveşte ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind legile justiţiei. "Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi în a şaptea s-a odihnit, deci mai aveţi puţintică răbdare", a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aşteptăm, dacă consideră că nu-i prea jignitor pentru domniile lor, să ne transmită argumentele şi Parchetul General şi instanţele şi evident şi acele adunări generale ale procurorilor care înţeleg că sunt în curs de desfăşurare. Şi le-am mai subliniat un aspect, pentru că în opinia publică s-a lansat şi această dezbatere că ar putea fi vorba de un conflict juridic de natură constituţională, ipoteză în care noi nu avem nicio competenţă. Deocamdată nu am făcut o analiză ca să vă spun dacă e caz de excepţie de neconstituţionalitate, caz în care suntem noi îndreptăţiţi, sau e conflict juridic de natură constituţională, ipoteză în care nu avem nicio competenţă sau nu e cazul să ridicăm nicio excepţie", a declarat, joi, Victor Ciorbea, după discuţiile cu reprezentanţii USR.

El a adăugat că "a dat drumul la analiză deja", însă întrebat cât va dura aceasta, a spus: "Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi în a şaptea s-a odihnit, deci mai aveţi puţintică răbdare".

Întrebat fiind despre urgenţa modificărilor, Avocatul Poporului a spus că se analizează şi acest aspect. El a ţinut să menţioneze că nimeni nu are dreptul să pună presiuni asupra Avocatului Poporului.

"Staţi liniştiţi pentru că în modul cel mai serios vreau să analizăm această situaţie şi chiar rog pe cei interesaţi şi de la Parchetul General şi de la adunările procurorilor şi din alte părţi care vor să ne aducă argumente, le stăm la dispoziţie cu cei doi, trei oameni care lucrează în acest domeniu, alţii nu avem, deocamdată", a spus Ciorbea.

Întrebat dacă sunt şi alte acte normative, precum Ordonanţa 114, asupra cărora să sesizeze CCR, Ciorbea a spus că Ordonanţa 114 este destul de serios analizată chiar de coaliţia de guvernare în Parlament  şi că a înţeles că se vor adduce modificări.

El a mai spus că ordonanţa 114 conţine "aspecte mult prea tehnice" asupra cărora a vrut să lase specialiştii să se pronunţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.