Cinci persoane, printre două angajate la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sănătăţii, trimise în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, dare de mită şi complicitate la dare de mită, au fost achitate, marţi, de Tribunalul Constanţa, instanţa spunând că nu sunt probe că acestea au comis faptele. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul Constanţa a dat sentinţa, marţi, într-un dosar în care cinci persoane au fost trimise în judecată pentru infracţiuni de corupţie, că ar fi au dat, ar fi primit sau au ar fi fost complice la o mită de 1.500 de lei.

Astfel, în decembrie 2015, procurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată pe Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, la data săvârşirii faptei, pentru luare de mită, Ştefania Claudia Tănase, farmacist diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, Nicoleta Silvia Cota Pascu, administrator al unei societăţi comerciale, Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Zâna Dobrin, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale – Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru complicitate la dare de mită.

Procurorii au stabilit că, pe data de 27 august 2015, Ştefania Claudia Tănase a remis, cu titlu de mită, Laurei Spaiu, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia ”farmacie”, procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice.

Ştefania Claudia Tănase a beneficiat de sprijinul Zânei Dobrin şi al Cosmin Tănase împreună convenind asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul Nicoletei Silvia Cota Pascu care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor, potrivit procurorilor DNA.

Tribunalul Constanţa a decis marţi, achitarea celor cinci persoane, precizând că nu există probe că acestea au comis faptele pentru care au fost trimise în judecată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de zece zile de la comunicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.