Curtea Constituţională a judecat, joi, şi a respins o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de Mircea Băsescu, privind definirea traficului de influenţă, infracţiune de care a fost acuzat fratele fostului preşedinte Traian Băsescu şi condamnat la patru ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Băsescu a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la formularea definiţiei traficului de influenţă, în ceea ce priveşte sintagma „lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public”, care a stat la baza condamnării sale.

Judecătorii CCR au respins această excepţie ridicată de fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, afirmând că definiţia traficului de influenţă este constituţională.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, pe 16 iunie, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Curtea de Apel Constanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunal.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel (tatăl lui Florin Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.