Ministerul Justiţiei anunţă că ministrul Cătălin Predoiu şi alţi reprezentanţi ai instituţiei s-au întâlnit cu cei ai grefierilor, în contextul protestelor acestora, şi au discutat despre intenţia Guvernului de a modifica OUG 114 şi cea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. O nouă întâlnire va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Lidia Barac şi directori din cadrul Ministerului au avut, vineri, o întâlnire cu reprezentanţi ai grefierilor, în contextul protestelor acestora din ultimele zile, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Ministerul Justiţiei.

Conform sursei citate, s-a discutat despre intenţia Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale şi bugetare, dar şi aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuţie şi faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfăşoară în condiţii improprii, ajungându-se ca, statistic, speranţa de viaţă a unui grefier să fie de 58 de ani.

"Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a arătat deschis faţă de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceştia este partajată între Guvern, Ministerul Justiţiei şi Parlament. Acesta a precizat şi faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce priveşte unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuţie atât cu ministrul Finanţelor, cât şi cu cel al Muncii", scrie în comunicatul MJ.

Ulterior,  s-a convenit ca, la începutul săptămânii viitoare, să fie organizată o nouă întâlnire între reprezentanţii MJ şi cei ai grefierilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.