Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care aduce modificări Codului penal în sensul în care incitarea la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pentru că face parte dintr-o anumită categorie este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amendă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un număr de 293 de deputaţi au votat pentru adoptarea proiecutlui de lege.
 
Iniţiativa legislativă aduce modificări Codului penal astfel încât „incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.
 
Pe 22 martie, Senatul a adoptat propunerea de lege, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.