Doi tineri din Buzău, acuzaţi de complicitate la o crima comisă în 2019 de un prieten al lor, căruia i-au adus, noaptea, benzina cu care şi-a stropit fost iubită şi i-a dat foc, au fost condamnaţi de instanţa de fond la pedepse cu închisoarea pe viaţă, respectiv 20 de ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unei decizii de marţi a magistraţilor Tribunalului Buzău, Radu Clonţ a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în timp ce Alexandru Naum a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
 
”În baza art.48 C.pen. raportat la art.188 alin.1 - art.189 alin.1 lit.h C.pen., condamnă pe inculpatul Clonţ Radu Ştefan la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor calificat la data de 23.02.2019, în dauna victimei Nica Valentina Daniela. Aplică inculpatului Naum Alexandru pedeapsa cea mai grea şi anume aceea de 19 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1 an închisoare (1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite), inculpatul având de executat în final pedeapsa de 20 ani de închisoare alături de pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen. pe o durată de 5 ani şi a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a, b, f, h şi k C.pen., începând cu data rămânerii definitive a sentinţei”, se arată în încheierea şedinţei de judecată a Tribunalului Buzău.
 
De asemenea, instanţa îi obligă pe cei doi complici la plata unor despăgubiri morale şi materiale către părinţii tinerei ucise în luna februarie 2019 într-un apartament din Buzău, despăgubiri ce se ridică la 120.000 de euro.
 
”Instanţa obligă, în solidar, pe inculpaţii Naum Alexandru şi Clonţ Radu Ştefan să plătească părţii civile Dodan Milica Katia suma de 10.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale şi 100.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349 C.civ., art.1357 C.civ. şi art.1370 C.civ., obligă, în solidar, pe inculpaţii Naum Alexandru şi Clonţ Radu Ştefan să plătească părţii civile Nica Ion suma de 10.000 Euro cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale”, se mai arată în încheierea şedinţei de judecată a Tribunalului Buzău.
 
Procesul celor doi complici a fost înregistrat pe rolul instanţei în 5 martie 2021, la doi ani de la comiterea faptei, şi s-a finalizat 3 ani mai târziu. Decizia magistraţilor buzoieni nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
 
Cosmin Dan, tănărul care şi-a ucis fosta iubită stropind-o cu benzină şi dându-i foc, a fost condamnat definitiv, în luna octombrie a anului 2020, la 24 de ani de închisoare şi la plata unor daune în sumă totală de 160.000 de euro către părinţii victimei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.