Patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii brăileni, sub acuzaţia de tentativă de omor. Suspecţii au atacat un bărbat cu macete şi topoare. Alte cinci persoane, acuzate de complicitate, vor ajunge, de asemenea, în faţa judecătorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au trimis în judecată nouă persoane.

Patru dintre acestea au fost trimise în faţa instanţei pentru tentativă la omor calificat, una pentru instigare la omor calificat, două pentru complicitate la tentativă la omor calificat şi alte două pentru favorizarea făptuitorului.

“S-a reţinut că, la data de 29.04.2023, în jurul orei 23:15, determinaţi de inculpatul D.N., inculpaţii B.M.V, M.C.I, I.C şi G.I, cu premeditare, mascaţi cu cagule, l-au lovit, în mod repetat, cu macete şi topoare pe numitul P.I., în zona membrelor inferioare şi superioare şi la nivelul capului, provocându-i hemoragii masive şi amputaţii la nivelul membrelor superioare dar şi fracturi la nivelul picioarelor, care i-au produs o suferinţă excesivă urmare a cruzimilor loviturilor aplicate şi care i-au pus în pericol viaţa, rezultatul fatal fiind evitat de intervenţia promptă a cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean Brăila şi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti”, se arată în comunicat.

Procurorii au precizat că alte persoane i-au ajutat pe cei patru bărbaţi care au atacat cu macete şi topoare, în sensul că au abandonat în Galaţi maşina cu care s-au deplasat la comiterea faptei, iar apoi i-au transportat pe cei patru înapoi în Brăila, la locuinţa unuia dintre ei, pentru a nu fi identificaţi de poliţişti.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Brăila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.