Biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a fost percheziţionat, marţi, de către procurorii DNA, iar telefoanele mobile ale acestuia au fost reţinute, afirmă surse din cadrul CJ Iaşi, care au mai precizat că ancheta procurorilor DNA l-ar viza şi pe şeful CJ Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţiile procurorilor DNA au durat peste cinci ore, fiind vizat inclusiv biroul preşedintelui CJ Iaşi, Maricel Popa.

Surse din cadrul CJ afirmă că ambele telefoane mobile ale preşedintelui Maricel Popa au fost reţinute de către procurori, fiind ridicate, totodată, mai multe documente din instituţie.

Şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, urma să plece, în cursul dimineţii de marţi, către Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, fiind întors de către procurorii DNA de pe aeroportul Iaşi.

Popa a plecat totuşi spre Capitală, în cursul după-amiezii, după ce procurorii DNA au părăsit instituţia.

Percheziţii au avut loc şi în birourile unde funcţionează Direcţia de Audit, dar şi la Direcţia pentru proiecte europene, ambele situate în clădirea CJ Iaşi.

Simultan, au fost făcute percheziţii şi la sediul Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi. 

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că verificările vizează unele contracte derulate de Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi, ancheta având legătură şi cu modul în care a fost organizat concursul în urma căruia Daniel Achiţei a fost desemnat director al instituţiei la începutul acestui an.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar se fac cercetări pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar pecheziţiile procurorilor DNA au loc la 15 adrese, inclusiv la societăţi comerciale.

Maricel Popa, care este preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi, se află la conducerea CJ Iaşi din iunie 2016.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi susţinea că procurorii DNA au solicitat, în timpul percheziţiilor de marţi la sediul instituţiei, documente privind contractele de execuţie pentru drumul judeţean Iaşi-Ţibăneşti, dar şi referitoare la contractele de deszăpezire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.