Primarii comunelor bihorene Brusturi şi Spinuş sunt cercetaţi penal pentru obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave, după ce, în 2019, ar fi trimis Ministerului Dezvoltării documente contrafăcute, puse la dispoziţie de reprezentantul unei firme, pentru un proiect privind alimentarea cu apă, respectiv unul de îmbunătăţire a drumurilor. În baza actelor false, ministerul a decontat circa 4,3 milioane de lei, respectiv 3,1 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au transmis, luni, că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii B.L. primar al comunei Brusturi, judeţul Bihor, pentru obţinere ilegală de fonduri, cu consecinţe deosebit de grave, F.A., primar al comunei Spinuş, judeţul Bihor, pentru obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave, şi M.G., reprezentantul legal al unei societăţi comerciale, pentru două fapte de complicitate la obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2019, primarul din Brusturi, Livia Bârlău, a utilizat, în contextul executării unui proiect privind alimentarea cu apă a comunei, documente false în faţa finanţatorului, în sensul că a transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o autorizaţie de construcţie contrafăcută, care i-a fost pusă la dispoziţie de către inculpatul M.G., pentru a obţine pe nedrept fonduri guvernamentale. În baza acelei autorizaţii de construcţie false, Ministerul a decontat către UAT Brusturi, în cursul anului 2019, în trei tranşe, suma totală de 4.383.983 lei, care ulterior a fost virată în contul executantului lucrării.

Tot atunci, Alexandru Fonai, primar al comunei Spinuş, a utilizat, în contextul realizării unui proiect pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, documente false în faţa finanţatorului, în sensul că a transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o autorizaţie de construcţie contrafăcută, care i-a fost pusă la dispoziţie de către inculpatul M.G., pentru a obţine pe nedrept fonduri guvernamentale. Similar, în baza acelei autorizaţii de construcţie false, Ministerul a decontat către UAT Spinuş în cursul anului 2019, în două tranşe, suma totală de 3.104.479 lei, care ulterior a fost virată în contul executantului lucrării.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor continuă cercetările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.