Adrian Georgescu, avocatul lui Ion Iliescu, a afirmat marţi dimineaţă la Parchetul General că fostul preşedinte al României se consideră nevinovat în dosarul în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii in legătură cu evenimentele din decembrie 1989 şi că acesta a fost de bună credinţă. Ion Iliescu a plecat de la Parchetul Gewneral după mai puţin de o oră. El a fost aşteptat la ieşire de un contestatar, care i-a strigat: "Criminalule!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După cum aţi observat în dosarul cu Mineriada, scenariul e acelaşi. A fost anunţat de către procurorul general faptul că acel dosar va ajunge în instanţă, au fost stabilite nişte termene. Acelaşi lucru se întâmplă şi astăzi în dosarul Revoluţiei. Dosarul va ajunge în instanţă, asta v-o spun eu din perspectiva mea şi din experienţa pe care o am", a spus avocatul.

Întrebat dacă fostul preşedinte se aştepta să fie pus sub acuzare în acest dosar, apărătorul lui Iliescu a răspuns: "Nimeni nu se aşteaptă să fie pus sub acuzare. Nici dumneavoastră nu cred că aţi avea astfel de aşteptări, indiferent în ce situaţie v-aţi afla din perspectiva penală".

"La momentul ăla credeţi că cineva se gândea că peste 30 de ani o să răspundă pentru o chestiune care la ora aia i s-a părut onestă şi absolut corectă?" a spus Adrian Georgescu.

Întrebat dacă clientul său a fost de bună credinţă, apărătorul a răspuns:"Sută la sută".

Ion Iliescu a plecat de la Parchetul general după mai puţin de o oră, el fiind aşteptat la ieşire de un contestatar care i a strigat:"Criminalule! A venit timpul să plăteşti! La puşcărie să te duci o zi măcar!".

La ieşirea de la sediul parchetului, fostul preşedinte a refuzat să facă declaraţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.