Un avocat din cadrul Baroului Constanţa a fost trimis în judecată, marţi, de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, după ce ar fi pretins o mie de euro de la o persoană cercetată pentru şantaj şi proxenetism, în schimbul unei presupuse infuenţe asupra lucrătorilor din cadrul BCCO Constanţa. Bărbatul este judecat în stare de libertate, maşina fiindu-i sechestrată de către procurori ca măsură asiguratorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Tiberiu Bogdan Ionescu, avocat din cadrul Baroului Constanţa, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului.

 

Anchetatorii au stabilit că, în perioada mai - iunie 2016, Tiberiu Bogdan Ionescu a pretins de la o persoană cercetată pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi proxenetism, printr-un intermediar, suma de 1.000 euro, din care, a primit efectiv suma de 3.800 lei.


Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de avocat în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor lucrători de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, pe care îi poate determina să îi furnizeze informaţii legate de comiterea unor infracţiuni de trafic de droguri aflate în instrumentare.

 


“Informaţiile respective urmau să stea la baza unui denunţ pe care martorul trebuia să-l depună la unitatea de Parchet şi, astfel, să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislaţia specială. În aceeaşi perioadă, inculpatul chiar i-a furnizat persoanei respective «informaţiile» promise care, însă, nu au avut finalitatea aşteptată de martor, nefiind reale”, se arată în comunicatul DNA.

 


Procurorii au dispus, de asemenea, măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparţine inculpatului.

 


Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.