Procurorul general al României, Augustin Lazăr, se declară mulţumit de activitatea conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Întrebat, la rândul lui, la începutul şedinţei de marţi a Secţiei pentru procurori a CSM, dacă este mulţumit de conducerea DNA şi despre declaraţiile lui Lazăr în acest sens, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat să răspundă, spunând: "Aşteptaţi să mă pronunţ şi eu ca ministru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul general Augustin Lazăr a fost întrebat, înaintea şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, în care este analizat raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea conducerii DNA, dacă este mulţumit de conducerea DNA, răspunsul fiiind: "Da, sunt mulţumit de activitatea conducerii DNA". 

La întrebarea jurnaliştilor dacă este mulţumit în special de activitatea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Lazăr a răspuns: "De activitatea conducerii sunt mulţumit în mod special".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat însă să răspundă la aceeaşi întrebare, respectiv dacă este mulţumit de conducerea DNA. La remarca jurnaliştilor că procurorul general s-a declarat mulţumit, Tudorel Toader a spus: "Aşteptaţi să mă pronunţ şi eu ca ministru".

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Secţiei pentru procurori a CSM se află raportul Inspecţiei Judiciare privind "eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente de către conducerea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentelor de către procurori şi personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat”. Secţia pentru procurori a CSM va emite un aviz consultativ asupra acestui raport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.