Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, la sosirea la CSM, că, înainte de a vorbi despre situaţia infracţionalităţii ca urmare a aplicării Legii recursului compensatoriu, ar dori să vadă studiile de impact făcute de autorităţi pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă procurorii se aşteaptă la o creştere a ratei infracionalităţii în urma aplicării Legii recursului compensatoriu, Lazăr a răspuns: "Înainte de a face vreun comentariu în această privinţă, mi-aş dori să văd  studiile de impact pe care autorităţile le-au făcut cu privire la acest subiect".

De asemenea, întrebat în privinţa pragului pentru abuzul în serviciu a reluat declaraţiile anteriorare conform cărora nu este necesar un astfel de prag.

"Ministerul Public este o instituţie serioasă, care a făcut studii foarte serioase în această problemă si punctul nostru de vedere este bine cunoscut, nu e nevoie de niciun prag", a afirmat procurorul general.

În ceea ce priveşte modificările la Legile justiţiei, Lazăr a apreciat că este necesar "un dialog sincer" pe acest subiect.

"E necesar un dialog sincer cu magistratii. Nimănui nu foloseşte o justiţie care să fie suspectată de control şi cu toţii avem nevoie de o justiţie independentă, o justiţie care să aibă încrederea oamenilor, inclusiv a celor care lucrează în acest domeniu", a subliniat Augustin Lazăr.

El a fost întrebat dacă sunt probleme legate de controlul Inspecţiei Judiciare la Ministerul Public, în sensul în care membrii echipei de control ar putea avea opinii divergente, cum se întâmplă în cazul DNA. Lazăr a spus, însă, că nu sunt astfel de probleme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.