Arhiepiscopul Tomisului a transmis printr-un comunicat de presă că va contesta decizia Curţii de Apel Constanţa, prin care i-au fost respinse cererile depuse în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, precizând că nu a săvârşit vreo infracţiuni şi că la finalul procesului va fi pronunţată o soluţie de achitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Curtea de Apel Constanţa a respins astăzi contestaţia rechizitoriului DNA la adresa IPS Teodosie, Beca Stere, Cojocaru Ciprian Ioan şi Ştefan Aurelian, în dosarul Nazarcea. Decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Arhiepiscopia Tomisului aşteaptă de la magistraţi o soluţie corectă”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sursa citată menţionează că Arhiepiscopul Tomisului nu a săvârşit vreo infracţiune, că va dovedi acest lucru în cadrul procesului şi că la finalul acestuia îşi exprimă încredere că va fi pronunţată o soluţie de achitare.

“Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului, vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, mai precizează comunicatul.

Curtea de Apel Constanţa a respins cererile invocate de Arhiepiscopul Tomisului şi de alţi inculpaţi din dosarul în care Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, dispunând începerea judecăţii în acest dosar, decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, să respingă cererile şi excepţiile invocate de Teodosie Petrescu, Arhiepiscopului Tomisului, şi de ceilalţi inculpaţi din dosar, anume Stere Beca, Ciprian Ioan Cojocaru şi Aurelian Ştefan ca nefondate. De asemenea, instanţa a constatat şi legalitatea sesizării Curţii de Apel cu rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Curtea de Apel Constanţa dispune trimiterea dosarului la completul de judecată pentru a se stabili primul termen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.