Judecătoria Constanţa a considerat că se impune arestarea preventivă a antrenorului de arte marţiale în vârstă de 40 de ani, acuzat că a agresat sexual trei fetiţe de şapte şi opt ani, instanţa precizând că bărbatul s-a folosit de autoritatea pe care o avea asupra fetelor, în calitate de antrenor de karate şi le-a supus pe minore la perversiuni sexuale. De asemenea, el a susţinut că una dintre fetiţele agresate, care a relatat în detaliu agresiunea, ar fi putut auzi cele povestite în afara sălii de antrenament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Constanţa a precizat în motivarea deciziei de arestare preventivă a antrenorului de arte marţiale că există probe şi indicii temeinice din care “rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi săvârşit infracţiunile ce i se reţin în sarcină”. Instanţa consideră că bărbatul s-a folosit de autoritatea pe care o avea asupra fetiţelor, fiind antrenorul de karate al acestora, supunându-le astfel la perversiuni sexuale.

“Cu privire la circumstanţele reale ale comiterii presupuselor fapte, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată, din probatoriul administrat, că inculpatul s-a folosit de autoritatea pe care o avea asupra persoanelor vătămate, în calitatea acestuia de antrenor de karate, supunându-le pe minore la perversiuni sexuale”, se arată în document.

Antrenorul a spus în faţa instanţei că nu ştie cum una dintre fetiţele agresate a povestit cu amănunte la ce a fost supusă, precizând că poate ea a auzit despre acele lucruri în afara sălii de antrenament.

“Fiind audiat de judecătorul de drepturi şi libertăţi, inculpatul a declarat că nu ştie cum persoana vătămată a relatat cu lux de amănunte perversiunile la care se presupune că a fost supusă. În încercarea de a denatura adevărul, inculpatul a declarat că probabil a văzut sau auzit persoana vătămată aceste lucruri în exteriorul sălii de antrenament”, mai precizează documentul citat.

Instanţa a mai considerat că argumentele apărării antrenorului de arte marţiale nu pot duce la respingerea solicitării arestării preventive a acestuia, formulată de procurori.

“Susţinerile apărării nu pot fi reţinute pe considerentul că la dosarul cauzei există doar câteva declaraţii care susţin acuzarea, motiv pentru care se apreciază că acestea nu pot fundamenta arestarea preventivă a inculpatului. Având în vedere tipicitatea presupuselor fapte, vârsta persoanelor vătămate, calitatea în care se presupune că inculpatul a acţionat, fiind perceput de victime ca model de urmat, dar şi modalitatea de comiterea a acestora – modalitate relevată din declaraţiile aflate la dosar – inculpatul mergând cu victimele pe rând în baie, respectiv în vestiar – tocmai pentru a nu fi văzut de către alte persoane – nu pot fi reţinute circumstanţele personale ale acestuia în aşa măsură încât să ducă la respingerea propunerii formulate de parchet”, se mai arată în motivare.

Instanţa a apreciat că se impune arestarea sa preventivă pe de o parte pentru a nu mai comite astfel de fapte, iar pe de altă parte deoarece trebuie descurajate pe viitor comiterea de către alte persoane a unor fapte similare.

“Din contră, faţă de cele expuse, se impune cu necesitate luarea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive, pe de o parte, pentru ca inculpatul să nu mai comită astfel de fapte, iar pe de altă parte este necesară o reacţie fermă din partea societăţii pentru a fi descurajate pe viitor comiterea de către alte persoane a unor fapte similare”, se arată în decizia Judecătoriei Constanţa.

Instanţa a considerat că în ciuda faptului că antrenorul de arte marţiale a spus că doreşte să fie supus testării cu un poligraf şi că va colabora cu anchetatorii, probele administrate au arătat că ar fi comis faptele de care este acuzat. 

“Chiar dacă inculpatul a declarat că doreşte să se supună testării poligraf, că doreşte să coopereze cu organele de anchetă şi că nu a comis faptele, probele administate până în acest moment relevă suspiciunea comiterii acuzaţiilor formulate împotriva inculpatului, motiv pentru care se va dispune arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile şi emiterea de îndată a mandatului de arestare”, mai precizează documentul citat. 

Judecătoria Constanţa a admis pe data de 31 martie propunerea procurorilor de arestare preventivă a antrenorului de arte marţiale, pentru comiterea infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi tentativă la infracţiunea de corupere sexuală a minorilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii din Ovidiu au identificat un bărbat din localitate, în vârstă de 40 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a trei minore. Bărbatul este antrenor de arte marţiale şi este acuzat că ar fi agresat fetele în timpul desfăşurării antrenamentelor. Poliţiştii au stabilit că primul incident a avut loc între toamna lui 2015 şi vara lui 2016, victimă fiind o fată care atunci avea şapte ani. Cel de-al doilea caz s-a înregistrat între iunie şi iulie 2017, cu o fată de opt ani. Aceeaşi vârstă o are şi ultima victimă a bărbatului, agresiunea având loc în luna martie.

Bărbatul a susţinut în faţa instanţei că este nevinovat.

Decizia Judecătoriei Constanţa a fost menţinută câteva zile mai târziu şi de Tribunalul Constanţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.