Ambasadoarea Olandei Stella Ronner-Grubacic joi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, căruia i-a transmis îngrijorarea autorităţilor olandeze cu privire la OUG pe justiţiei, primind asigurări că Miisterul Justiţiei nu va emite nicio lege care să încalce principiile şi valorile statului de drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasadorul Stella Ronner-Grubacic s-a întâlnit astăzi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în cadrul dialogului bilteral pe tema justiţiei. Întâlnirea cu ministrul a fost deschisă şi utilă fiind centrată în principal pe subiectul ordonanţelor de urgenţă în dezbatere. Ambasadorul a transmis îngrijorarea părţii olandeze cu privire la aceste ordonanţe, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi luate în considerare.Ministrul Toader a dat asigurări că Ministerul Justiţiei nu va iniţia niciun document legislativ care nu respectă principiile şi valorile statului de drept", anunţă Ambasada Olandei la Bucureşti.

Conform reprezentanţei diplomatice, o altă temă discutată a fost cea a consultărilor care au loc la Bruxelles, între experţii MCV ai Comisiei Europene şi o echipă de experţi români, consultări care furnizează cadrul discuţiilor viitoare privind moficarea Codurilor penale şi a legislaţiei privind sistemul judiciar.

Ambasadorul a subliniat importanţa acestora, cu atât mai mult cu cât România deţine preşedinţia Consiliului UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.