Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu activitatea sa la ANRP, a afirmat că relaţia sa instituţională cu ”generalul Coldea” a fost una ”proastă”, ”defectuoasă” şi că laoriginea dosarelor sale s-ar afla „decizia comună” a acestuia şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată care crede că sunt motivele situaţiei sale juridice, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, spune: ”A fost o decizie comună Coldea - Kovesi în privinţa dosarului meu”.

”Au mers împreună. Când s-a cerut aviz pentru arestarea mea, la CSM au fost prezentate şi note de la un anumit serviciu”, a mai arătat Bica la Antena 3.

Bica a precizat că a avut  ”o relaţie instituţională foarte proastă cu generalul Coldea, deşi termenul de foarte proastă nu e suficient de cuprinzător”. „A fost defectuoasă”, a mai spus ea.

Referitor la situaţia sa şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Bica a precizat: ”Ar putea să fie antipatia doamnei procuror şef în ceea ce mă priveşte”.

”E puţin spus antipatie. Nu ştiu dacă e ură. Să spunem că avem viziuni diferite şi abordări diferite în legătură cu modul în care ar trebui gestionate o serie de lucruri legate de o zonă de competenţă de care eu m-am ocupat”, a afirmat Bica.

Ea a povestit că ”era mai mult decât o tensiune evidentă” şi că toate acestea coroborate cu faptul că în vremea respectivă conducea delegaţia României la comitetul Moneyval au generat o astfel de relaţie.

"Am avut un diferent de abordare pe o anumită zonă de politică publică destul de pronunţat”, a subliniat Bica.

”Eu am avut nefericita inspiraţie să reacţionez public în faţa colegilor faţă de doamna Kovesi. A fost o situaţie care s-a acutizat în timp. Am contrazis-o public”, a precizat fosta şefă DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.