Procurorii din judeţul Alba au dispus arestarea în lipsă a bărbatului de 44 de ani care şi-a rănit cu un cuţit soţia şi fiica. El este internat în spital, având răni a căror vindecare necesită 35 – 40 de zile. Mandatul de arestare va intra în vigoare după externare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus la data de 31.12.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat în vârstă de 44 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor, violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe şi încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute, dispuse prin ordin de protecţie, a transmis, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.  

Procurorii prcizează că, în 30.12.2021, în jurul orelor 19,35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit.  

”În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale. Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit în altercaţie, inculpatul i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale”, au mai transmis procurorii.  

Potrivit acestora, inculpatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza.  

”Inculpatul şi soţia acestuia sunt în prezent internaţi in spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Urmare referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, la data de 01.01.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data încetării motivelor privind starea sa de sănătate”, au mai precizat procurorii.  

Aceştia continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.