Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor au fost convocate marţi pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la ”iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

​În data de 16 ianuarie 2020, Secţia pentru judecători a CSM a hotărât convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel conform art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor.

​De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

​La aceeaşi dată, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) şi art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor. 

Şi Secţia pentru procurori a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.