Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut omologului său din Republica Moldova, Maia Sandu, un răspuns coordonat la ”ameninţările comune” din partea Rusiei, în cadrul întrevederii celor doi şefi de stat, luni, la Kiev, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţările noastre sunt ţinta unor ameninţări cu o rădăcină comună, create de agresiunea rusă şi de politica rusă. Dacă ameninţările au rădăcini comune, ar trebui să avem un răspuns coordonat la ele”, a declarat Volodimir Zelenski într-o conferinţă de presă comună cu Maia Sandu.

De asemenea, Zelenski a reiterat ideea că ”Ucraina rămâne un garant” în reglementarea situaţiei din Transnistria, regiunea separatistă a Moldovei cu prezenţă militară rusă, şi ”va ajuta în mod activ Moldova în continuare”.

Sandu a vizitat oraşele Borodeanka, Bucea şi Irpin, care au fost distruse de ocupaţia Rusiei în luna martie.

Ea a subliniat poziţia Republicii Moldova ”tare şi clar” condamnând ”violenţa fără sens a acestui război şi a invaziei” Moscovei.

Sandu a adăugat că Republica Moldova, ţară cu o populaţie de aproximativ 2,6 milioane de locuitori, a primit o jumătate de milion de refugiaţi ucraineni de la începutul războiului în luna februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.