Preşedintele Volodimir Zelenski a salutat, miercuri, faptul că executivul european a decis să recomande deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi i-a mulţumit personal preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acesta este un pas puternic şi istoric care deschide calea către o UE mai puternică, cu Ucraina ca membru”, a spus Volodimir Zelenski într-o postare pe X însoţită de o înregistrare video în care le explică ucrainenilor că este un „pas pozitiv” şi spune că ucrainenii au fost şi rămân în continuare parte a familiei europene.

„Astăzi, istoria Ucrainei şi a întregii Europe a făcut pasul corect. Ţara noastră trebuie să fie în Uniunea Europeană. Ucrainenii merită asta atât pentru apărarea valorilor europene, cât şi pentru faptul că în ciuda războiului pe scară largă, ne ţinem promisiunea şi dezvoltăm instituţiile statului. Toate deciziile necesare sunt adoptate”, le spune Zelenski compatrioţilor.

„Mulţumesc UE şi personal Ursulei von der Leyen pentru că au sprijinit Ucraina pe drumul nostru spre UE”, adaugă liderul ucrainean în mesajul scris care însoţeşte postarea video.

„Ucraina continuă pe calea reformelor şi aşteaptă cu nerăbdare decizia Consiliului European din decembrie”, mai spune Zelenski.

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să deschidă negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina, având în vedere rezultatele obţinute de cele două ţări, după ce Chişinăul şi Kievul vor adopta unele reforme esenţiale, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Decizia finală privind deschiderea negocierilor de aderare aparţine însă liderilor europeni şi va fi luată probabil în luna decembrie de Consiliul European, din care fac parte şefii de stat şi de guvern ai UE. 

CITEȘTE ȘI Zelenski: Ucraina va fi în Uniunea Europeană. Şi vom obţine asta, în special, prin transformarea ţării noastre/ Pentru Ucraina, UE înseamnă securitate economică şi stabilitate socială şi pentru UE Ucraina înseamnă o întărire a întregii comunităţi - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.