Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris drept o "crimă de război deliberată a Rusiei” bombardarea, vineri, a unei închisori din estul ţării, care, potrivit acestuia, a făcut "peste 50 de morţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Astăzi am primit informaţii despre atacul ocupanţilor asupra Olenivka (unde se află închisoarea), în regiunea Doneţk. Aceasta este o crimă de război deliberată a Rusiei, o ucidere deliberată în masă a prizonierilor de război ucraineni. Peste 50 de morţi...”, a spus acesta în mesajul său zilnic.

El a mai spus că Rusia a demonstrat prin numeroase atacuri teroriste că este cea mai mare sursă de terorism din lume astăzi.

"Diplomaţii ucraineni au dus informaţiile despre atacul rusesc asupra Olenivka la cel mai înalt nivel internaţional. Consiliul de Securitate al ONU a fost informat. Toţi participanţii la relaţiile internaţionale vor şti ce sa întâmplat cu adevărat. Rusia nu va putea minţi pe nimeni. De asemenea, comunitatea internaţională este informată despre toate detaliile rezistenţei noastre la teroarea foamei din Rusia", a precizat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.