Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri, în discursul adresat naţiunii, că sunt necesare schimbări pentru a îmbunătăţi sistemul de mobilizare al Ucrainei, ca parte a unei strategii generale de îmbunătăţire a poziţiei militare a ţării în războiul de 21 de luni împotriva Rusiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul său video de vineri seara, Zelenski a declarat că la o şedinţă a comandamentului militar s-au discutat scenarii pentru a produce „rezultate concrete” pentru 2024 în condiţii de război.

„În special, aceasta se referă la problema mobilizării. Toată lumea din Ucraina înţelege că sunt necesare schimbări în acest domeniu”, a subliniat Zelenski. „Şi aceasta nu este doar o chestiune legată de numărul de oameni care pot fi mobilizaţi”, a spus el. "Este o chestiune de timp - pentru toţi cei care sunt în prezent în armată, pentru demobilizare şi pentru cei care se vor alătura armatei. Şi este o chestiune de condiţii”, a explicat poreşedintele. Zelenski a spus că problemele trebuie să fie examinate de comandanţi şi de Ministerul Apărării pentru a fi prezentate Consiliului Suprem. "Au existat mai multe propuneri astăzi şi aştept soluţii cuprinzătoare", a punctat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Chestiunea modificării şi perfecţionării procesului de mobilizare şi de recrutare pentru a îmbunătăţi perspectivele forţei de luptă a Ucrainei se află de ceva timp în discuţia publică, în condiţiile în care după aproape doi ani de război efectivele armatei ucrainene s-au împuţinat, iar în societate există o anumită oboseală şi o oarecare diminuare a entuziasmului.

CITEȘTE ȘI Ucraina îşi va schimba politicile de recrutare în încercarea de a-şi susţine capacitatea de luptă - The Guardian

Preşedintele a menţionat din nou subiectul fortificaţiilor, despre necesitatea cărora vorbise şi cu o seară înainte. „Le sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută să ne apărăm poziţiile prin construirea de fortificaţii şi prin minarea rutelor pe care ocupanţii încearcă să le folosească”, a spus Zelenski.

CITEȘTE ȘI Zelenski cere construirea urgentă de fortificaţii pe linia frontului ameninţată de ofensiva rusă

El a afirmat că se pregătesc cereri actualizate de achiziţii militare care să fie discutate cu partenerii. „Ne aşteaptă o săptămână importantă în ceea ce priveşte această comunicare”, a menţionat el.

Zelenski a mai spus că spionajul extern ucrainean a făcut o analiză referitoare la posibilele acţiuni ruseşti şi la situaţia internaţională de anul viitor. „Analizăm toate scenariile posibile şi trebuie să existe un scenariu propriu, ucrainean, pentru 2024. Operaţiuni specifice, cu o raţiune foarte specifică, care vor da Ucrainei rezultate foarte specifice”, a arătat Zelenski.

„Poporul care este cel mai puternic atunci când crede în el însuşi şi îşi cunoaşte obiectivele”, a subliniat preşedintele în încheierea mesajului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.