Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat să restabilească dominaţia ucraineană în Peninsula Crimeea în timpul unui summit internaţional, marţi, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a subliniat, într-o conferinţă comună cu omologul său polonez Andrzej Duda, ambiţiile Ucrainei de a recâştiga puterea în Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014.

”Pentru a depăşi teroarea, pentru a restitui predictibilitatea şi securitatea regiunii noastre, Europei şi lumii întregi, trebuie să câştigăm, să câştigăm lupta împotriva agresiunii ruse. Şi, prin urmare, trebuie să eliberăm Crimeea de ocupaţie. A început în Crimeea şi se va încheia în Crimeea, iar aceasta va fi o revigorare efectivă a ordinii juridice internaţionale”, a declarat Zelenski la summitul Platformei Crimeei.

El a precizat că pentru ucraineni, Crimeea ”nu este doar un teritoriu” sau o ”piesă în jocul geopolitic”, ci ”o parte a poporului nostru, a societăţii noastre, o comunitate de oameni cărora le garantăm libertatea”.

Preşedintele ucrainean a mai spus că Peninsula Crimeea a devenit ”o platformă militară pentru agresiune şi răspândirea durerii”, făcând referire la cele 750 de rachete de croazieră diferite, despre care a spus că ruşii le-au lansat din Crimeea de când a început invazia Ucrainei pe 24 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.