Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că aceste patru sute de zile de când Ucraina se apără în faţa agresiunii la scară largă reprezintă ”un parcurs colosal”. El arată că ucrainenii îşi pregătesc următorii paşi. ”Ucraina va câştiga. Pentru că libertatea şi dreptatea, umanitatea şi respectul, pacea meritate de oameni trebuie să triumfe”, subliniază el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Patru sute de zile... Patru sute de zile de apărare a noastră în faţa agresiunii la scară largă. Acesta este un parcurs colosal pe care l-am trăit. Toţi împreună – toţi cei care au luptat şi luptă pentru Ucraina. Care au avut grijă şi au grijă de stat şi de ucraineni. Care au ajutat şi ajută logistica noastră. Care au întărit şi întăresc rezilienţa ucraineană. Ucraina a trecut prin cele mai groaznice zile în acel februarie. Am supravieţuit şi acestei ierni. Este un efort colosal în spatele acestor cuvinte...”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis joi seară.

El a continuat arătând că ucrainenii au depăşit şi primăvara trecută, ”care a schimbat cursul războiului în favoarea apărării noastre”, că vara şi toamna trecute au dovedit că eliberarea din primăvară a regiunilor nordice nu a fost un accident. Zelenski a spus că lumea nu va uita eroismul ucrainenilor din bătăliile pentru Kiev, pentru regiunile Cernihiv şi Sumî, recucerirea regiunilor Harkov, Herson, apărarea Bahmutului şi a Donbasului în general.

”Ne pregătim următorii paşi, acţiunile curente. Ne pregătim să ne apropiem de victorie. Care este puterea Ucrainei? Dacă intenţiile tale sunt bune, toată lumea va fi de partea ta şi te va ajuta. Astăzi, în cea de-a 400-a zi de rezistenţă, de rezistenţă la scară largă, vreau să mulţumesc tuturor celor din întreaga lume care stau alături de Ucraina. Care împărtăşesc interpretarea noastră a libertăţii. Care sprijină căutarea dreptăţii. Care au aceleaşi convingeri puternice pe care le avem şi noi, ucrainenii... convingerea că lumea ar trebui să se bazeze pe reguli, pe reguli civilizate – pe regulile umanităţii, respectului şi păcii. De aceea Ucraina va câştiga. Pentru că libertatea şi dreptatea, umanitatea şi respectul, pacea meritate de oameni trebuie să triumfe”, a subliniat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a adăugat că le mulţumeşte soldaţilor şi marinarilor, sergenţilor, ofiţerilor şi generalilor.

”Mulţumesc tuturor şi fiecăruia care ţine acest front – frontul pentru a proteja ce are mai bun umanitatea. Frontul pentru a proteja ce avem mai bun şi voi şi eu – Ucraina noastră. Unită, de învins şi liberă pentru totdeauna”, a punctat Volodimir Zelenski.

El le-a mulţumit de asemenea celor care îi ajută pe membrii familiilor celor ucişi.

”Ucraina va câştiga pe front. Ucraina va câştiga la redresare. Ucraina va câştiga în restabilirea justiţiei. Nu vom lăsa nicio urmă de Rusia pe pământul nostru. Şi nici nu vom lăsa niciun duşman nepedepsit. Pregătim veşti despre asta”, a arătat Zelenski.

El a spus că această zi a fost una cât se poate de activă pentru el, enumerând mai multe întâlniri şi discuţii şi menţionând: ”Şi ziua de mâine va fi una activă. La maxim. Vom face totul ca să vină mai repede ziua în care vă pot mulţumi, dragi ucraineni, pentru victoria noastră!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.