Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut vineri, în discursul său nocturn, ca ofensiva internaţională a sancţiunilor impuse Moscovei să fie reluată, susţinând că Occidentul a făcut o pauză deja prea lungă în această privinţă, timp în care încercările Rusiei de a eluda sancţiunile au avut succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a spus că a avut o întâlnire cu membrii grupului ucrainean pentru sancţiuni, care a prezentat un raport cu privire la ceea ce s-a realizat deja în această privinţă în colaborarea cu partenerii.

Concluzia a fost că „în prezent, asistăm la o pauză prea lungă în ceea ce priveşte sancţiunile din partea partenerilor noştri. Iar încercările Rusiei de a eluda sancţiunile sunt prea active”, a spus Zelenski.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Este foarte important să adăugăm soluţii din partea lumii libere, care trebuie să se apere. Şi, mai mult decât atât, trebuie să evite orice încercare de a folosi companiile lumii libere, tehnologiile lumii libere, produsele lumii libere pentru a lupta împotriva libertăţii”, a arătat Zelenski.

Liderul de la Kiev spune că trebuie urmărite trei priorităţi în materie de sancţiuni: sancţiuni suplimentare împotriva sectorului energetic al Rusiei, restricţii reale privind furnizarea de cipuri şi microelectronică şi blocarea în continuare a sectorului financiar rusesc. „Această ofensivă globală de sancţiuni trebuie să fie reînnoită”, a insistat preşedintele ucrainean.

El a subliniat că „Ucraina trebuie să se facă auzită în lume, trebuie să fie înţeleasă. Emoţiile împărtăşite sunt întotdeauna o mare sursă de sprijin”, a arătat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.