Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că noul procuror general al Ucrainei, Andrii Kostin, este "o persoană cinstită, profesionistă", care "ştie cum să lucreze sistematic". "Societatea consideră că asigurarea tuturor celor necesare pentru ca Rusia să fie făcută responsabilă pentru război este una dintre cele mai importante sarcini ale sale", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a vorbit, în mesajul video transmis miercuri noapte, şi despre numirea de către Parlamentul ucrainean a noului procuror general, Andrii Kostin.

"Este o persoană cinstită, profesionistă, el ştie cum să lucreze sistematic. Societatea consideră că asigurarea tuturor celor necesare pentru ca Rusia să fie făcută responsabilă pentru război este una dintre cele mai importante sarcini ale sale. Aceasta înseamnă cooperare cu Curtea Penală Internaţională, cu statele partenere care ajută la identificarea unor vinovaţi anume printre militarii ruşi; aceasta înseamnă înregistrarea faptelor crimelor comise de ocupanţi, asigurând o bază de dovezi pentru anchetarea fiecărui criminal de război. Instituţia Procurorului General este una dintre instituţiile cheie care lucrează pentru a face răspunzători toţi criminalii şi torţionarii ruşi pentru crimele împotriva ucrainenilor", a arătat Zelenski.

Parlamentul Ucrainei a aprobat, miercuri, o rezoluţie de numire a parlamentarului Andrii Kostin în funcţia de procuror general al ţării, după ce fostul procuror general Irina Venediktova a fost demis săptămâna trecută, relatează CNN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.