Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cere din nou ca Ucraina să fie autorizată de către aliaţii săi să atace în ”adâncime” în Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aviaţia de luptă rusă trebuie să fie distrusă peste tot unde se află, prin toate mijloacele eficiente. Este întru totul justificat ca aerodromurile ruseşti să fie lovite”, a pledat el duminică, denunţând un atac la Harkov.

La sfârşitul lui mai, Statele Unite au acceptat ca Ucraina să folosească armament american pentru a ataca, în anumite cazuri, ţinte militare pe teritoriul rus, în apropierea regiunii Harkov.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Această autorizare ne-a permis să distrugem o parte a potenţialul terorist rus. Dar numai o parte”, a subliniat liderul de la Kiev.

”Trebuie să ne protejăm de teroarea rusă. Avem nevoie de capacităţi suplimentare cu rază lungă de acţiune şi armament adecvat destinat ucrainenilor. Cooperăm cu partenerii noştri şi facem tot ceea ce putem pentru a accelera această decizie”, a anunţat Volodimir Zelenski.

După mai multe luni de incertitudine, aliaţii Kievului au acceptat, într-un final, să-l lase pe Volodimir Zelenski să atace - de la caz la caz - pe teritoriul rus, la frontiera cu Ucraina, în regiunea Harkov.

La sfârşitul lui mai, preşedintele francez Emmanuel Macron estima că este necesar ca Kievul să fie autorizat să ”neutralizeze” baze militare din care Rusia trage rachete în Ucraina.

”Trebuie să le permitem să neutralizeze instalaţiile militare din care se trag rachete (...), instalaţiile militare din care este agresată Ucraina”, declara preşedintele francez într-o conferinţăă de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz, în apropiere de Berlin, înaintea undei verzi a Washingtonului.

La jumătatea lui iunie, consilierul în probleme de securitate internă al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, sugera o eventuală schimbare în politica americană.

Jake Sullivan sugera ca ucrainenii să nu fie autorizaţi să atace în zona de frontieră, de partea rusă, în dreptul Harkovului, ”ci în orice loc în care forţăe ruse traversează frontiera din partea rsă către partea ucraineană cu scopul de a încrrca să cucerească noi teritorii ucrainene”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.