Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îndeamnă miercuri Occidentul ”să decidă cât mai repede” în problema trimiterii unor avioane de tip MiG-29, o iniţiativă a Poloniei vizând ajutarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, Kremlinul denunţă miercuri o iniţiativă a Poloniei de a transfera avioane de luptă poloneze de tip MiG-29 americanilor, pentru ca aceştia să le trimită apoi Ucrainei, drept un demers care ar crea un ”scenariu potenţial periculos”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kremlinul denunţă un ”scenariu indezirabil şi potenţial periculos” al trasferului unor avioane poloneze de tip MiG-29 Ucrainei prin intermediul SUA

”Luaţi o decizie cât mai repede, trimiteţi-ne avioane!”, îndemană Zelenski.

Preşedintele ucainean face acest apel într-o postare pe Telegram.

El îndeamnă la o ”rezolvare imediată” a acestei iniţiative poloneze în vederea trimierii unor avioane poloneze de tip MiG-29, în pofida unui avertisment al Kremlinului împotriva acestui lucru, în a 14-a zi a războiului din Ucraina, în contextul în care sancţiuni impuse Moscovei de către Occident au adus Rusia pe marginea prăpastiei intrării în incapacitate de plată.

Polonia a cerut să transfere aceste avioane de luptă Statelor Unite, pentru ca acestea să le trimită apoi la Kiev.

Însă Washingtonul consideră că această iniţiativă ”nu este viabilă”.

Zelenski mulţumeşte în această înregistrare video Varşoviei pentru iniţiativa de a trmite avioane de tip MiG-29 Ucrainei.

El îşi exprimă regretul faţă de faptul că ”nu s-a luat încă” ”nicio decizie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.