Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că forţele ucrainene au distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că Rusia este slăbită, dar "ocupanţii au încă echipamente în stoc şi rachete pentru a ne lovi ţara”.

Lucrările de deminare continuă în zonele de nord, unde forţele ruse au fost alungate, a spus el, raportând că 69% din aşezările dezocupate au acum "autoguvernare locală cu drepturi depline".

Ucraina este în discuţii cu partenerii privind creşterea sancţiunilor împotriva Rusiei, a spus el şi se aşteaptă la o decizie cu privire la restricţiile petroliere în curând. "Dacă orice companie sau stat ajută Rusia să facă comerţ cu petrol, aceasta trebuie, de asemenea, să se confrunte cu sancţiuni”.

Zelenskiy a mai spus că a vorbit recent din nou cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, cu premierul britanic Boris Johnson despre evenimentele recente şi cu premierul elveţian Ignazio Cassis pentru a-i mulţumi pentru rolul de mediere pe care îl deţine ţara şi pentru a discuta despre reconstrucţie.

"Încă trebuie să luptăm şi să facem toate eforturile pentru a-i alunga pe ocupanţi. Şi o vom face. Ucraina va fi liberă", a mai spus el în discursul de sâmbătă seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.