Evacuarea cetăţenilor ucraineni din Fâşia Gaza către un teritoriu sigur a continuat toată ziua, iar alţi aproape 40 de ucraineni sunt acum în siguranţă, a declarat, vineri seară, preşedintele Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Serviciile noastre de informaţii şi diplomaţii continuă evacuarea cetăţenilor ucraineni din Fâşia Gaza. Întreaga zi de astăzi a fost dedicată aducerii cetăţenilor noştri pe un teritoriu sigur. Aproape 40 de cetăţeni ucraineni sunt acum în siguranţă", a declarat Zelenski.

El a mulţumit Serviciului de informaţii al apărării din Ucraina, diplomaţilor ucraineni şi prietenilor Ucrainei din regiune.

La 7 octombrie, Hamas a lansat un atac asupra Israelului şi a început să ucidă şi să răpească atât militari, cât şi civili. Israelul a răspuns cu lovituri asupra bazelor teroriste din Fâşia Gaza.

O pauză de şapte zile în ostilităţi a dus la eliberarea a aproximativ o sută de ostatici deţinuţi de Hamas în schimbul eliberării a 240 de prizonieri palestinieni în Israel şi a facilitat accesul ajutorului umanitar în Fâşia Gaza.



Armata israeliană a reluat operaţiunile militare după ce Hamas a încălcat acordul de încetare a focului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.