Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri în Polonia - prima sa vizită oficială în această ţară -, anunţă preşedinţia poloneză, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnul preşedinte a trecut frontiera poloneză. El este pe teritoriul polonez”, declară televiziunii TVN24 un consilier al preşedinţiei poloneze, Marcin Przydacz, fără să ofere detalii.

O ceremonie oficială de primire urmează să aibă loc la palatul prezidenţial, la Varşovia, anunţă el.

Programul detaliat al acestei vizite - de o zi - nu a fost dezvăluit, în afara ceremoniei de primire şi unei întâlniri publice, în curtea Castelului Regal, miecuri seara.

Volodimir Zelenski urmeză să fie primit de către omologul său polonez Andrzej Duda, de către premierul Mateusz Morawiecki şi alţi oficiali, cu care va discuta despre ”securitate, relaţiile internaţionale şi economice, dar şi probleme istorice” delicate între cele două ţări, anunţă Marcin Przydacz.

Polonia, o ţară vecină cu Ucraina, este una dintre cele mai angajate ţări în ajutarea Kievului după invazia rusă, lansată la 24 februarie 2022, şi serveşte ca platformă logistică în livrări de ajutoare militare şi umanitare.

Varşovia a anunţat luni că a livrat primele avioane de vânătoare de tip MiG-29 promise Ucrainei.

Andrzej Duda anunţa la jumătatea lui martie livrarea a patru avioane - o premieră din partea unui stat membreu NATO.

Polonia a livrat Ucrainei, la jumătatea lui februarie, 14 tancuri de tip Leopard 2A4.

La începutul invaziei ruse, polonezii au găzduit masiv, la ei acasă, refugiaţi ucraineni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.