Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs către naţiune, că în cazul persoanelor cu cetăţenie rusă “tăcerea se apropie de nivelul complicităţii” şi că războiul va dura mai puţin dacă Ucraina va fi mai puternică şi Rusia mai slabă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Lucrăm pentru noi sancţiuni pentru Rusia şi pentru stimularea cetăţenilor statului terorist să îşi simtă partea de responsabillitate pentru ce se întâmplă.

Discuţia despre restricţiile cu privire la viză în Europaa pentru deţinătorii de paşaport rusesc se extinde în fiecare zi, se alătură noi state şi noi politicieni. În cele din urmă, aar putea duce la deciziile corespunzătoare.

Le sunt recunoscător ofiţerilor noştri de la informaţii, poliţiştilor, jurnaliştilor şi tuturor celor care muncesc pentru stabilirea datelor complete despre ucigaşii ruşi. (...)

Trebuie să ne amintim că atunci când răul ajunge la asemenea proporţii, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul complicităţii. Dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întrâmplă.  Şi indiferent unde eşti, în Rusia şi în străinătate – vocea ta ar trebui să susţină Ucraina, drept urmare să fie împotriva războiului”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a subliniat că Ucraina şi-a dorit şi îşi doreşte mereu pace. “Până acum, Rusia crede în teroare, rămâne sub efectul iluziitor propagandistice şi încă speră că poate reuşi ceva prin diverse forme de şantaj. Nu va fi aşa.

Trebuie să ne apărăm, trebuie să răspundem oricărei manifestări a terorismului, tuturor bombardamentelor. Din nefericire, avem pierderi. Însă trebuie să luptăm pe toate fronturile, să ne întărim statul cât de mult posibil, să ne păstrăm unitatea şi să atragem şi mai multe ţări în coaliţia noastră antirăzboi.

Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi Rusia mai slabă şi, drept urmare, va dura războiul mai puţin.

Şi toţi cei din Ucraina şi toţi cei din lumea liberă trebuie să facă totul pentru ca Rusia şi cei care susţin războiul să plăteaască un preţ şi mai mare pentru teroarea de stat a Rusiei”, a mai afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.