Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou, într-un discurs adresat naţiunii, interzicerea importurilor de petrol din Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ucraina nu are timp să aştepte. Libertatea nu are timp să aştepte. Când tirania lansează agresivitate împotriva a tot ceea ce menţine pacea în Europa, trebuie luate măsuri imediat. Este necesar să acţionăm într-un mod principial. Şi embargoul petrolului ar trebui să fie primul pas. La nivelul tuturor democraţiilor, întregii lumi civilizate. Atunci Rusia va simţi asta. Atunci va fi un argument pentru ei - să caute pacea, să oprească violenţa fără rost", a declarat el.
 
"Lumea democratică poate renunţa cu siguranţă la petrolul rusesc şi îl poate face toxic pentru toate celelalte state", a afirmat Zelenski.

El a mai spus că scopul coaliţiei anti-război este de a pune capăt războiului "cât mai curând posibil", nu doar ca o "datorie morală a tuturor democraţiilor, ci ca o strategie de apărare pentru fiecare stat civilizat".
 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.