Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, sâmbătă, ajutor internaţional pentru reconstrucţia Ucrainei, având în vedere distrugerea masivă suferită de ţară după patru luni de război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discursul său pentru naţiune, el a menţionat "2.610” oraşe şi sate 'sub ocupaţie rusă”. Dar de la începutul războiului, pe 24 februarie, armata ucraineană a reuşit să elibereze 1.027, a dat asigurări el.

"Sute au fost complet distruse de armata rusă şi trebuie reconstruite complet”, a adăugat el, în timp ce problema reconstrucţiei ţării va fi în centrul Conferinţei de la Lugano (Elveţia) privind Ucraina, luni şi marţi.

"Nu este necesar doar să reconstruim tot ce au distrus ocupanţii, ci şi să punem noi baze pentru viaţa noastră, pentru o Ucraine sigură, modernă (...)”, a spus el.

Preşedintele ucrainean a amintit, de asemenea, că războiul este departe de a se termina. "Brutalitatea creşte în unele locuri”, a spus el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.