Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că Ucraina va avea acţiuni proprii împotriva Rusiei, subliniind că atâta timp cât agresiunea Rusiei continuă, pierderile acesteia trebuie să fie tangibile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a spus că a organizat o şedinţă în care s-au discutat mai multe puncte cheie şi că a primit informaţii bune.

Apoi, Zelenski a subliniat că s-a discutat despre aprovizionarea cu obuze: "Acesta este un subiect cu care ne confruntăm zilnic. Aprovizionarea de la parteneri. Căutarea de noi oportunităţi în lume - ştim exact cum să ne asigurăm aprovizionarea. Şi creştem treptat volumul producţiei ucrainene. Aceasta este una dintre priorităţile noastre de top. Astăzi, apropo, pe lângă rapoartele de la reuniunea personalului, a avut loc o întâlnire separată cu Ministerul Industriilor Strategice. A existat, de asemenea, un raport informativ separat de informaţii privind situaţia din complexul militar-industrial rusesc. Vedem în mod clar domeniile în care presiunea asupra Rusiei trebuie să fie crescută, astfel încât capacităţile teroriste să nu crească. Sancţiunile nu sunt suficiente. Vor fi mai multe. Vor fi mai multe acţiuni proprii, ucrainene, împotriva statului terorist. Atâta timp cât agresiunea Rusiei continuă, pierderile Rusiei trebuie să fie tangibile. Şi, bineînţeles, munca noastră cu partenerii pentru a pune capăt războiului în condiţii ucrainene, pe baza formulei noastre de pace. Una complet echitabilă", a spus el.

Liderul ucrainean a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Naţional al Austriei, aflat în vizită în Ucraina. "Am discutat în detaliu despre eforturile noastre de a determina majoritatea mondială să se alăture punerii în aplicare a formulei de pace. Şi apreciez disponibilitatea Austriei de a se alătura. Bineînţeles, am discutat şi despre cursul nostru european. Am vorbit despre punerea în aplicare de către Ucraina a şapte recomandări ale Comisiei Europene. Şi ne bazăm pe sprijinul continuu al Austriei pentru integrarea europeană a Ucrainei".

În final, Zelenski a nominalizat mai multe persoane din regiunile Poltava, Odesa şi Cerkasi, cărora le-a mulţumit pentru implicare: "În fiecare zi, teroriştii ruşi lovesc oraşele şi satele noastre cu rachete.  Aproape în fiecare noapte, zeci de drone şi diverse tipuri de rachete sunt distruse pe cerul ucrainean. Din păcate, există lovituri. De asemenea, există şi resturi care cad... Iar salvatorii noştri, poliţia, medicii, voluntarii, serviciile publice - toate serviciile de urgenţă - lucrează mereu 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru a ajuta oamenii şi a salva infrastructura noastră. Le mulţumesc tuturor celor care lucrează neobosit pentru oameni. Celor care îşi fac treaba, ceea ce ajută întregul stat să îşi facă treaba. Glorie tuturor celor care contribuie la puterea Ucrainei! Glorie tuturor celor care luptă! Glorie Ucrainei!".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.