Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, afirmă că multitudinea de conflicte care există la nivel global arată că globală de securitate nu a funcţionat. ”Poporul nostru a unit lumea liberă pentru a înţelege cât de fragilă este libertatea noastră”, a afirmat Zelenski, apreciind că această fragilitate poate fi protejată doar printr-o acţiune comună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o mulţime de rapoarte despre situaţii de conflict şi ameninţări care există în alte zone geografice. Mai întâi - Balcanii, apoi - Taiwan, acum poate fi vorba de Caucaz... Toate aceste situaţii par diferite, deşi sunt unite de un singur factor, şi anume: arhitectura globală de securitate nu a funcţionat. Dacă ar fi funcţionat, nu ar fi existat toate aceste conflicte”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.  

Potrivit acestuia, ”ucrainenii fac acum un lucru foarte important pentru toată lumea”.  

”Poporul nostru a unit lumea liberă nu doar în jurul luptei lor pentru libertate, ci şi pentru a înţelege cât de fragilă este libertatea noastră, libertatea fiecărei naţiuni din Europa şi din alte părţi ale lumii. Această fragilitate poate fi protejată doar printr-o acţiune comună, iar pentru ca acest lucru să funcţioneze pe termen lung trebuie să existe o arhitectură de securitate globală eficientă care să asigure că niciun stat nu mai poate recurge vreodată la teroare împotriva unui alt stat”, a mai afirmat Zelenski.  

Acesta afirmă că la acest lucru se lucrează în prezent, ”la nivel de sistem, la nivelul instituţiilor globale”.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.