Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă seară sprijin pentru ucrainenii dislocaţi în urma invaziei ruse, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski a transmis într-un mesaj video că miniştrii elaborează un program pentru sprjinirea celor care şi-au părăsit locuinţele sau care şi le-au pierdut în urma războiului.

Acest program prevede: cei dislocaţi vor fi ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă în zonele în care locuiesc în prezent, astfel încât aceştia să aibă din ce trăi; furnizarea de adăpost celor dislocaţi şi organizarea eforturilor de a reconstrui locuinţele distruse, după terminarea războiului; sprijin pentru familiile care adăpostesc oameni care au plecat din teritoriile ocupate sau care au plecat din zone unde au loc confruntări.

"Acestora le vor fi rambursate costurile cu utilităţile rezultate în urma găzduirii celor care şi-au părăsit casele", a precizat Zelenski.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.